Wat een bende

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 08:30

Onze mooie achtertuin verandert in een modderpoel met enorm grote machines die het met liefde gemaaide gras van Edith aan gruzelementen rijdt.

Om straks aan alle regels te voldoen, plaatsen de mannen vandaag een flinke vetput. Deze put zal het afval water uit de slagerij en restaurant scheiden. Er is een gat gegraven van 2 meter diep, daarna zijn er twee palen de grond ingegaan om de put niet te laten verzakken als deze vol zit. Op de palen en onder de vetput licht een betonplaat zodat de put niet omhoog komt als deze leeg is gemaakt tijden het legen van het gestolde vet.

 

Waarom? Bij bedrijfsmatige bereiding van warme voedselwaren in keukens van hotels, restaurants, bedrijfskantines, ziekenhuizen enz is het verplicht een vetafscheider of vetput te hebben en de vetput legen moet regelmatig gebeuren. Dit geldt ook voor bedrijven waar plantaardige en/of dierlijke vetten vrijkomen in het afvalwater zoals slagerijen, slachterijen, vis verwerkers en bakkerijen.

Geloosd en stollend vet zet zich af in het riool en vermindert de afvoercapaciteit en kan zelfs tot verstopping leiden. Het lozen van plantaardige of dierlijke oliën of vetten op de riolering is ongewenst en het plaatsen vetafscheider of vetput is vereist.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.